Мед Атлант

Маріуполь рівняв із землею російський генерал з Одеси

Російський генерал-лейтенант Кобилаш Сергій Іванович, який здійснював килимове бомбометання густонаселених територій Маріуполя, виявився уродженцем Одеси.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

Російський воєнний злочинець народився в Одесі. Однак від 1987 року несе службу в російській армії.

Під його керівництвом вперше після закінчення Другої світової війни окупанти здійснювали килимове бомбометання густонаселених територій Маріуполя.

Кобилаш мав безпосередній стосунок до проведення операції російських військових у Сирії, що призвело до масової загибелі місцевого цивільного населення. Натомість у лютому 2017 року за участь у знищенні мирних сирійців Путін нагородив одесита званням “генерал-лейтенант”.

У  серпні 2008 року, під час військової агресії Москви проти Грузії, як командир 368-го штурмового авіаційного полку, Кобилаш керував діями підлеглих і особисто, як пілот, бомбардував грузинські міста. Цього разу за вбивства мирного населення Путін нагородив військового званням “Героя Росії”.

Кобилаш брав участь і в обох Чеченських війнах. Там він здійснив десятки бойових вильотів, зокрема з використанням заборонених касетних та вакуумних бомб.

Наразі окупант живе у Москві в трикімнатній квартирі. Дружина російського злочинця також військова. Одесит має вже заміжню доньку.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...