Мед Атлант

Легкоатлет з Калущини готується представити Україну на найвищому рівні

Заслужений майстер спорту України з легкої атлетики Мар’ян Закальницький, який є чемпіоном Європи 2018 року та учасником Олімпійських ігор-2020 у спортивній ходьбі, активно продовжує підготовку до майбутніх іміджевих стартів.

Про це повідомляє Sport.if.ua.

Уродженцю Калущини і атлету Школи вищої спортивної майстерності Донецької області наразі через виключення зі змагальної програми звичної йому дистанції 50 км доводиться перебудовувати свої тренування для гідного виступу на нових дистанціях 35 км і 20 км. Навчально-тренувальні збори він проходить у турецькому місті Анталія.

Про актуальну підготовку Мар’яна Закальницького розповідає заслужений тренер України з легкої атлетики Денис Тобіас, який є його наставником з жовтня 2021 року.

Готуємося цілеспрямовано до чемпіонату Європи, що заплановано провести в Мюнхені (Німеччина) у серпні 2022 року, – зазначає тренер. – Мар’ян, як переможець попередніх змагань 2018 року, має «wild card» – гарантоване від організаторів запрошення на участь. На майбутніх стартах відбудеться його дебют у новій для європейських чемпіонатів дистанції в спортивній ходьбі – 35 км.

При цьому на майбутніх Олімпійських іграх, що мають пройти влітку 2024 року в Парижі, для чоловіків і жінок буде тільки дистанція 20 км. Відповідно до цього сьогодні перебудовуємо роботу. Змінюємо структуру тренувань, відпрацьовуємо технічні моменти, зміцнюємося фізично. Маємо вийти на збільшення інтенсивності, щоб швидше проходити кожен кілометр. З кінця квітня плануємо бути в турецьких горах, щоб провести чотиритижневу підготовку на певних висотах. Поміркуємо – можливо, наприкінці травня зробимо якийсь контрольний старт. Головне – щоб на нашій рідній землі запанував мир, а ми зі свого боку прославлятимемо Донецьку область та Україну на спортивних аренах!, – йдеться у повідомленні.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...