Мед Атлант

На Франківщині з початку війни народили понад 200 жінок з інших регіонів України

На Івано-Франківщині з початку повномасштабної війни народили понад 200 жінок з інших регіонів України.

Про це повідомила голова обласної військової адміністрації Світлана Онищук.

Зпочатку повномасштабного вторгнення РФ в Україну на Прикарпатті народилися 1 418 малюків, з них — 758 хлопчиків та 660 дівчаток.

Жінки-переселенки народили 106 хлопчиків та 94 дівчинки.

Усі пологові будинки та відділення медичних закладів області готові надавати фахову допомогу породіллям, зокрема й тим жінкам, які прибули на Прикарпаття через війну, – повідомила Світлана Онищук.

За словами Володимира Дзьомбака в області працює 21 заклад, де приймають породіль. Понад 200 вагітних з інших областей перебувають на спостереженні у медзакладах.

В обласному перинатальному центрі медики прийняли 330 пологів, зокрема 80 у тих жінок, які переїхали на Прикарпаття. Війна все-таки внесла свої корективи, адже під час повітряної тривоги доводиться приймати пологи у спеціальних кімнатах, які облаштовані у підвальних приміщеннях, — зазначив заступник директора департаменту охорони здоров’я Володимир Дзьомбак.

За рік у медустанові лікарі приймають від 2 500 до 3 000 пологів.

Обласний перинатальний центр – єдиний заклад на Івано-Франківщині, в якому приймають пологи у вагітних із патологіями та турбуються про передчасно народжених немовлят, – каже генеральний директор медзакладу Юрій Павлушинський.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...