Мед Атлант

У головній святині Франківська виставили Плащаницю

Сьогодні, 22 квітня, в нашій Церкві – Страсна п’ятниця. Саме в цей день Христос добровільно віддав Себе на хресну смерть заради людей. На богослужіннях згадується несправедливе засудження, страждання, розп’яття та покладення до гробу тіла Господа нашого Ісуса Христа.

Сьогодні, у Страсну П’ятницю, в Архікатедральному соборі Воскресіння Христового Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин очолив ранкові богослужіння – Великі (Царські) Часи та Вечірню з виставленням Плащаниці. Співслужили Архієрею священнослужителі Архікатедрального собору та Духовної семінарії.

Подібно як Йосиф Ариматейський зняв з хреста та поховав тіло Ісуса, обгорнувши його полотном, так і ми сьогодні виставляємо Плащаницю, щоб прийти до неї, поклонитися пречистому тілу Господньому і цілувати його серцем і устами.

Під час обходу Плащаницю почергово несли священнослужителі. Сотні вірян долучилися до цього Богослужіння та з сумом слідували за процесійною ходою навколо храму.

Завершивши Богослужіння, Митрополит Володимир звернувся до молільників, пояснюючи значення сьогоднішньої особливої та єдиної в році молитви.

Тільки один раз в році не відправляється служба Божа, а служба Плащаниці. В цей день ми приймаємо Причастя святою Плащаницею. А нашим преклонінням ми дотримуємось припису та вклоняємося перед нашим Господом, – продовжив Архієрей, – Ми чекаємо веселого свята Воскресіння Господнього і чекаємо, щоб в наших серцях настало свято волі, миру і перемоги для нашої Батьківщини. В цих святкових днях з особливим трепетом та ревною вірою звертаймо наші молитви до Господа і просімо Божої опіки для нашого народу та нашої країни.

Сьогодні у всіх наших храмах виставляють Плащаницю, щоб вірні могли прийти до неї, поклонитися пречистому тілу Господньому і цілувати його серцем та устами.

В Архікатедральному соборі молитовні богослужіння продовжаться сьогодні об 17:30 Єрусалимською Утреньою.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...