Мед Атлант

Дефіцит пального на АЗС протягом тижня буде розв’язано, ціни дещо зростуть

Завдяки законтрактованим обсягам на території Західної Європи проблема з дефіцитом пального на автозаправних станціях буде розв’язана протягом тижня, але ціни дещо зростуть.

Про це заявила перша віцепрем’єр-міністерка економіки Юлія Свириденко.

Вона констатувала, що цього тижня утворився тимчасовий відчутний дефіцит пального на АЗС  в окремих регіонах України.

Причиною стало те, що протягом останніх трьох тижнів Росія “завдавала нищівних ударів по паливній інфраструктурі України”. Зокрема, знищено Кременчуцький нафтопереробний завод, який був основним виробником пального в Україні, а також низка великих нафтобаз операторів ринку зі значними запасами пального.

Вона заявила, що метою агресора було зупинити економіку України через штучне створення дефіциту пального. Проте, додала посадовиця, уряд з початку війни щоденно співпрацює з операторами ринку для забезпечення населення і підприємств нафтопродуктами.

“Впродовж наступних 7 днів дефіцит буде ліквідований, оскільки оператори мають законтрактовані обсязі на території Західної Європи. І зараз ми вирішуємо питання їх завезення на територію України. Вищі витрати на логістику через складні маршрути та використання кількох видів транспорту призведуть до незначного подорожчання нафтопродуктів”.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...