Мед Атлант

На Київщині 70-річна бабуся “наводила” артилерію ЗСУ на ворожу техніку: героїзм коштував їй життя

У Мотижині Київської області 70-річна жінка допомагала Збройним силам України знищувати окупантів.

Цю зворушливу історію розповів український військовослужбовець на Facebook-сторінці Територіальної оборони ЗСУ.

Пенсіонерка із села Мотижин Бучанського району Київської області понад два тижні повідомляла місце розташування російських загарбників бійцям ЗСУ.

Вона пішки виходила до ворогів, рахувала кількість техніки окупантів і передавала інформацію українським військовим. Завдяки її подвигу ЗСУ знищили кілька десятків одиниць ворожої техніки.

У неї була крайня хата в селі і вона бачила переміщення техніки. Вона пішки виходила до ворогів, рахувала техніку, приходила, телефоном пояснювала своєму сину, що вона бачить. Були такі випадки, коли вона йшла, збивалася, поверталася назад і перераховувала, -розповідає військовослужбовець.

Хоробра бабуся фіксувала, зокрема, зенітно-ракетні комплекси “Бук” – 2 одиниці цієї техніки знищили. Також вона допомогла артилерії знищити радіолокаційну станцію (РЛС), яка глушить зв’язок. Після того, як окупанти дізналися про все це, то розбомбили хату жінки – вона загинула.

Але, на жаль, склалась така ситуація, що орки зрозуміли, хто це робив і цю хату зрівняли з землею. Жінка загинула. Коли вони її розбомбили, то танками переїхали повністю цю хату”, – розповів військовослужбовець ЗСУ.

Військовослужбовець додав, що дії відважної пенсіонерки з Київщини допомогли захисникам України стримати ворога.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...