Мед Атлант

Картину відомої української художниці Марії Примаченко продали за 500 тис. доларів

Фонд Сергія Притули продав картину Марії Примаченко за пів мільйона доларів. За виручені кошти придбають 125 бусів для українських військових.

Про це повідомив телеведучий та благодійник Сергій Притула.

Картина “Квіти виросли коло четвертого блоку” була продана за 500 тисяч доларів. Прецедентний рекорд для українського мистецтва. Ми вже говорили про певний символізм події: росіяни умисно знищили музей Примаченко в Іванкові. А тепер отримуйте “атвєтку”, тварі, – написав Притула.

За його словами, виручені кошти підуть на підтримку ЗСУ.

125 бусів Volkswagen T5 для переднього краю фронту, які будуть перевозити особовий склад, вантажі, які будуть використовуватись для евакуації, для роботи підрозділів аеророзвідки тощо. Все для того, щоб палити русню і рятувати наших!, – зазначив Притула.

Картину Фонду Сергія Притули подарував колекціонер, тож благодійники вирішили її виставити на аукціон.

Волонтер-водій штабу Фонду Сергія Притули, а в мирному житті колекціонер Ігор Понамарчук разом з дружиною Дар’єю Добріян подарували Фонду картину з сімейної колекції. Родина Марії Примаченко підтримала благодійний аукціон і відмовилася від роялті з продажу картини на користь ЗСУ, – йдеться у повідомленні від благодійного фонду.

Придбали цей лот за 500 тисяч доларів двоє людей з-за кордону. За словами Притули, нові власники картини запевнили, що вона залишиться в Україні і її передадуть в один з київських музеїв.

Давайте ще раз потішимось за те, що ми починаємо дізнаватись і усвідомлювати справжню ціну українського мистецтва. Мистецтва, яке допомагає боронити нашу свободу, – додав Притула.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...