Мед Атлант

В Україні відзначають День матері: традиції святкування

У неділю, 8 травня, в Україні відзначають День матері. Це свято присвячене всім мамам, прийнято дарувати їм подарунки, а також ще раз нагадати про свою любов.

Історія святкування в Україні

День матері став офіційним святом ще на початку ХХ століття. В Україні його вперше відзначили 1929 року у Львові, а потім святкування поширилося на Тернопільську область та Східну Галичину. Але за радянських часів святкування заборонили.

Після проголошення Незалежності України День матері офіційно відзначають у другу неділю травня, свято встановлено указом президента у 1999 році.

Традиції святкування

У різних країнах традиції святкування відрізняються. У більшості випадків прийнято дарувати мамам подарунки та квіти.

У США заведено прикріплювати до одягу квітку гвоздики. Якщо вона кольорова, значить мама жива, а біла гвоздика є даниною поваги мамі, що померла.

Крім того, існує традиція дарувати мамам каблучки з камінням. Кількість каменів у них може відповідати кількості дітей у неї. Дарують і букети, квіти в яких обов’язково мають бути кольоровими.

У різних країнах також відрізняються дні, в які відзначають День матері. Так, вони можуть бути приурочені до різних релігійних свят, пов’язаних з Богородицею: Благовіщення, Успіння, Непорочного зачаття і таке інше.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...