Мед Атлант

Через нестачу пального на Прикарпатті призупинили посівну

Хід весняно-польових робіт в Івано-Франківській області дещо призупинився через брак пального.

Про це повідомив заступник директора департаменту агропромислового розвитку Івано-Франківської облдержадміністрації Степан Вінтонович, пише «Голос України».

Він зазначив, що техніки в полі не видно, хоч цієї пори на полях підживлюють рослини та вносять засоби захисту. Біля АЗС так само не помітно звичних за останні тижні черг. Натомість інформаційні табло біля автозаправок вказують про те, що дизельного пального немає.

«Сільське господарство не внесене до переліку критичної інфраструктури, тож техніку аграріям заправляють на загальних підставах. Обіцяють після 15 травня виправити ситуацію, але весняний час втрачено. Тим паче, що через брак дощів вистачає і негативних погодних чинників. Ярина ледь-ледь прокльовується. То ж не город, що можна полити», — розповів Степан Вінтонович.

Він уточнив, що із відведених під ярі культури 244 тис. га понад 60% ріллі вже засіяно пшеницею, вівсом, горохом та ячменем. Аграрії приступають і до закладання гречки, кукурудзи, сої та соняшнику. На завершенні — посадка овочів і картоплі.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...