Мед Атлант

Медсестра з Лисичанська, яка втратила дві ноги, отримала медаль “За врятоване життя”

Володимир Зеленський вручив медаль “За врятоване життя” 23-річній медсестрі з Лисичанська, яка втратися обидві ноги, рятуючи життя чоловікові.

Про це йдеться в Указі президента України № 331/2022 “Про відзначення державними нагородами України з нагоди Всесвітнього дня медичної сестри”, пише Луганська ОДА.

За вагомий особистий внесок у рятування життя і здоров’я громадян в умовах воєнного стану, самовіддане виконання професійного обов’язку відзначено декількох медичних працівників. Серед них і Баландіна Оксана Юріївна — сестра медична стаціонарну відділення для лікування та реабілітації дітей з ураженням центральної нервової системи та порушенням психіки комунального некомерційного підприємства “Луганська обласна дитяча клінічна лікарня”,- йдеться у повідомленні.

27 березня у Лисичанську 23-річна Оксана та її наречений Віктор поверталися додому, жінка йшла попереду. Відчувши небезпеку, вона встигла обернутися, щоб попередити чоловіка, та пролунав вибух. Віктор не постраждав, а Оксана отримала важкі травми – втратила обидві ноги і чотири пальці на руці. Допомогу їй надавали в Лисичанську, Дніпрі та Львові. У місті Лева пара і одружилася.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...