Мед Атлант

В Калуській громаді на більшості автозаправних станціях немає пального

Голова Калуської громади Андрій Найда розповів про ситуацію з пальним станом на 18 травня і відповідно – про роботу комунального транспорту та пасажирські перевезення.

З пальним ситуація залишається надскладною, водночас типовою для всієї України. Дефіцит палива безпрецедентний.
На більшості автозаправних станціях в межах Калуської громади пального немає.
Поодинокі випадки з’являються, наприклад – заправна станція мережі WOG, що на вул. Б. Хмельницького. Але з вчорашнього дня там через величезні черги комунальному транспорту і автобусам не вдається заправитись у відповідності до потреб.
Ще звечора представники виконавчого комітету разом з перевізниками, заручившись допомогою поліції намагаються отримати за окремою чергою пальне. Позитивного результату, на жаль, ще не досягнуто.
Є сподівання, що ситуація дещо поліпшиться через те, що оперативний штаб при Кабінеті міністрів в терміновому порядку вирішив тимчасово відмовитися від державного регулювання цін на пальне. Про це повідомила міністр економіки Юлія Свириденко. Прогнозовано, що пальне виросте в ціні, але оператори ринку, за очікуванням урядовців, зможуть наситити ринок необхідним ресурсом.
Підсумовуючи все, просимо наших мешканців віднестися з розумінням до цієї ситуації, яка супроводжується величезними труднощами у забезпеченні пальним комунального транспорту критичної інфраструктури та автобусів, що здійснюють пасажирські перевезення. Всі вони стоять в загальних чергах в очікуванні можливості заправки.
Окремо звертаємося до операторів ринку пального з проханням виокремити з черг на отримання пального транспорт, робота якого є на сьогодні життєво важлива – автомобілі медичного призначення, пасажирські автобуси, сміттєвози, автомобілі аварійний служб тощо, – каже Найда.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...