Мед Атлант

Запасів пшениці на Землі залишилося на 10 тижнів – експертка при ООН

У світі залишилося запасів пшениці на складах близько на 10 тижнів через війну в Україні і через те, що Індія останніми тижнями заборонила експорт пшениці.

Про це заявила експертка з питань продовольчої безпеки, генеральна директорка сільськогосподарської аналітичної компанії Gro Intelligence Сара Менкер під час засідання Ради Безпеки ООН, передає УНІАН.

Я хочу почати з того, що прямо скажу, що російсько-українська війна не стала причиною кризи продовольчої безпеки. Це просто підкинуло хмизу у вогонь, який давно тлів. Криза, яку ми виявили задовго до пандемії COVID-19, засвідчила крихкість наших ланцюжків поставок, – сказала Менкер.

Вона додала, що “навіть якщо війна закінчиться завтра, наша проблема продовольчої безпеки не зникне найближчим часом без узгоджених дій”.

400 мільйонів людей у всьому світі опинилися у зоні “продовольчих ризиків”.

Сьогоднішні умови гірші, ніж у 2007 і 2008 роках. Важливо відзначити, що наразі спостерігається найнижчий рівень запасів зерна, який коли-небудь бачив світ, в той час як доступ до добрив сильно обмежений, а посуха в регіонах, де вирощують пшеницю, є найбільш екстремальною за останні 20 років. Аналогічні проблеми з запасами також стосуються кукурудзи та інших зернових, – зазначила Менкер.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...