Мед Атлант

В Івано-Франківську продовжують наносити дорожню розмітку

Вже дві третини дорожньої розмітки в Івано-Франківську біліє на основних вулицях. Інші великі та малі вулиці чекають до завершення поточних ремонтів. Деякі з них матимуть суттєві зміни у схемах руху.

Про це йдеться на офіційному сайті міського голови Руслана Марцінківа.

Дуже багато планів цього року було на капітальні ремонти доріг. Але, на жаль, в часі війни маємо лише поточні ремонти і малюємо розмітку. Тож дороги малюються, є підрядні організації, працює Муніципальна дорожня компанія, тож більшість робіт з нанесення розмітки плануємо завершити до Зелених свят, – коментує міський голова Руслан Марцінків.

Детальніше про ситуацію розповідає заступник міського голови, директор Департаменту інфраструктури, житлової та комунальної політики Михайло Смушак.

Не знали чи цього року буде наноситися хоч якась розмітка. Але підготовчу роботу вели. І для себе визначили два ключові моменти. По-перше, це те, що ми хочемо бачити розмітку набагато якіснішу ніж в усі попередні роки. І по-друге, щоб вся розмітка наносилася дуже швидко. І дійсно в цьому році розмітка дуже якісна і за темпами робіт вже 2/3 об’ємів виконано, – каже Слушак.

За словами Михайла Смушака, всі ключові магістралі та в’їзди у місто на сьогодні уже з повністю нанесеною розміткою (вулиці Коновальця, Тисменицька, Незалежності, Галицька, великі об’їзні, Набережна ім.Стефаника, Надрічна і низка інших вулиць). На Вовчинецькій, Довженка, кільці Мазепи-Крихівецька-Набережна та Петлюри розмітку нанесуть після завершення поточного ремонту дорожнього покриття.

Крім того, комунальник зауважує, що в минулі роки були зауваження до якості нанесеної розмітки, тому всі підрядники, які робили неякісно, цього року не були залучені до роботи.

Натомість по тендерах залучили потужні компанії, що працювали на дорогах державного значення – рівненську компанію «Хімія Парк», київські «Дор Вектор» та «Експодор», львівську «Трафік Менеджмент Груп».

Всі ці компанії великі, потужні, та працюють по всій країні. Цим обумовлюється і якість, і темпи робіт, – зауважив заступник міського голови.

Також найближчими днями почнуть наносити розмітку, змінюючи схему руху, розповідає Михайло Смушак. В першу чергу це робиться задля безпеки автомобілів та пішоходів. Зовсім інша схема руху буде на вулиці Довженка, адже статистика ДТП на цій вулиці дуже велика. Також є зміни схеми руху на вулицях Юності, Тролейбусній. Нову розмітку нанесуть після того, як там проведуть поточні роботи. Так само до відкриття нової тролейбусної лінії виділять смуги для громадського транспорту на Бульварах.

-Якщо нам вдасться зберегти репутацію надійного замовника, в наступних роках це спростить процес і ми зможемо наносити розмітки за місяць-півтора. І вже здебільшого будемо звертати увагу на дрібні деталі та підправляти те, що стерлося швидше, – підсумовує Михайло Смушак.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...