Мед Атлант

У Франківську затримано громадянина під час незаконного збуту 55 кілограмів риби

5 червня держінспектори Івано-Франківського рибоохоронного патруля провели черговий рейд у місцях торгівлі водними біоресурсами в обласному центрі Прикарпаття.

Рейдовою групою зафіксовано факт незаконного збуту риби на околиці міста Івано-Франківськ. Продавець на момент затримання мав 55 кг товстолобів і білих амурів без належних документів. Для встановлення особи порушника на місце події рибпатрульні викликали працівників поліції.
На громадянина складено адмінпротокол за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП. Рибу вилучено. Матеріали справи буде передано до суду.
Івано-Франківський рибоохоронний патруль застерігає, що продавці мають право торгувати рибою лише за умови наявності документів, що свідчать про законність її придбання (товарно-транспортна накладна, в якій зазначено, де придбано рибу), та сертифіката якості (виданого за результатами досліджень акредитованої лабораторії, яка знаходиться на продовольчому ринку). Торгівля живою рибою без відповідних документів є незаконною.
Нагадуємо, що за порушення порядку придбання чи збуту об’єктів тваринного або рослинного світу винних осіб притягують до відповідальності. Частина 1 статті 88-1 КУпАП передбачає накладення штрафу від 510 до 1 700 грн з конфіскацією об’єктів тваринного або рослинного світу за рішенням суду.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...