Мед Атлант

Франківський волонтер Тарас Стрілецький евакуював із зон бойових дій понад 300 людей

Понад 300 людей із зон бойових дій вивіз івано-франківський волонтер Тарас Стрілецький.

Від початку повномасштабного вторгнення РФ він возить на фронт гуманітарну допомогу для військових та цивільних, а дорогою назад евакуює людей на захід України. Про це пише Суспільне.

Займатися волонтерством франківець Тарас Стрілецький почав 28 лютого. Чоловік написав оголошення у соцмережах, що може возити гуманітарну допомогу у міста, де ведуться активні бойові дії. Таким чином почав співпрацювати з польськими благодійними організаціями, які надають автобуси для поїздок. Інколи перевозить вантаж і власною машиною.

Мотивація була одна – підтримати тих хлопців, яким я не міг фізично допомогти, але морально, фінансово і гуманітаркою міг – пояснює Тарас Стрілецький.

Чоловік каже, що на початку війни було важко знайти водіїв. Перші поїздки були у Київ, коли місто постійно обстрілювали росіяни. Туди потрібно було завезти гуманітарну допомогу, а звідти — евакуювати людей.

Я подзвонив у поліцію. Вони знайшли поліцейських на пенсії та тих, які були у відпустці. І вони їхали, – розповідає волонтер.

Також Тарас Стрілецький координує волонтерів, які займаються пошуком та перевезенням тіл загиблих українських військових.

Окрім того, волонтери, яких координує Тарас, допомагають пораненим військовим у лікарнях.

Зараз чоловік налагоджує зв’язки з організацією в США, яка може допомогти з протезуванням бійцям, які на війні втратили кінцівки.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...