Мед Атлант

У Франківську краматорська майстерня виготовляє меблі для переселенців: віддаватимуть безкоштовно

До Івано-Франківська з Краматорська місяць тому переїхав проєкт молодіжної платформи “ВІЛЬна ХАта” — “Нормальна столярка”. Наразі у майстерні виготовляють меблі, які безплатно віддаватимуть вимушеним переселенцям.

Про це пише Суспільне.

Працівник майстерні “Нормальна столярка” Євген Бойко каже, перші меблі, які виготовлять в Івано-Франківську, віддадуть вимушеному переселенцю з Краматорська.

Ми будемо виготовляти кухню, стіл, табуретки, буде вішалка, стелаж. У нас тут дуже багато друзів в Івано-Франківську, які зможуть нам надати різні контакти організацій і розказати про сім’ї, які найбільше цього потребують, — розповідає Євген Бойко.

З його слів, у рідному місті працівники цієї майстерні допомагали діям-сиротам, організовували майстер-класи, а також виготовляли та реставрували меблі на замовлення. Від прибутку 30% віддавали на підтримку ще одного проєкту “ВІЛЬної ХАти” — “Добрий сусід”.

Добрий сусід” – це ініціатива, спрямована на допомогу сім’ям ремонтними роботами. Також ми хотіли допомагати дітям-сиротам, які вже мають якесь своє житло, щоб вони приходили до нас у майстерню і своїми руками безоплатно робили для себе необхідні меблі, — говорить Євген.

Молодіжну платформу “ВІЛЬна ХАта” у Краматорську волонтери створили вісім років тому. У команді працюють десятеро людей. Окрім “Нормальної столярки” та “Доброго сусіда”, до повномасштабної війни розвивали проєкти, пов’язані з театральним мистецтвом, музикою, організовували заходи для молоді, розповідає голова платформи Микола Дорохов.

Простір “ВІЛЬної ХАти” був осередком творчості, свободи у нашому місті. Там постійно збиралася молодь, яка хотіла щось робити, ділитися своїми ідеями. “ВІЛЬна ХАта” – це був, мабуть, перший простір у Донецькій та Луганській областях такого плану. І час показав, що це — реально важлива штука, бо наш досвід перейняло багато ініціатив у регіоні й в Україні, — розповідає Микола Дорохов.

Разом з учасниками проєкту “Нормальна столярка” обрали для переїзду Івано-Франківськ, адже це місто подобається та видається схожим до рідного Краматорська.

У нас була програма від ООН. Спочатку делегація з Краматорська приїжджала переймати досвід у франківців, потім франківці у Краматорськ їздили. Цікавий досвід був і якраз тоді почали порівнювати, — каже Микола Дорохов.

Майстерня в Івано-Франківську працюватиме щонайменше до кінця літа, щоб допомогти тим, хто через війну покинув свої домівки.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...