Мед Атлант

У Франківську в соборі УПЦ Московського патріархату зібрали підписи проти переходу до ПЦУ

Вчора, 26 червня, в Івано-Франківську священники собору Різдва Христового, що на вулиці Довженка, провели парафіяльні збори. За результатами голосування парафіяни одноголосно засвідчили вірність Українській Православній Церкві на чолі з митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм.

Про це повідомили на сайті “УПЦ Івано-Франківська єпархія”.

Збори відбулися після ранньої та пізньої Божественних Літургій, щоб мали можливість проголосувати всі парафіяни, котрі відвідують богослужіння у кафедральному соборі Різдва Христового Івано-Франківська.

За результатами голосування парафіяни засвідчили вірність Українській Православній Церкві на чолі з митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм, стверджує пресслужба релігійної організації.

Жоден представник громади не висловився за перехід в іншу конфесію. Тоді як рішення про подальше перебування у юрисдикції Української Православної Церкви прийнято одноголосно, що засвідчено підписами в кількості 496 підписів парафіян в протоколі зборів, який буде надісланий до Івано-Франківської ОДА (ОВА).

Це ще раз доводить, що реєстрація Івано-Франківською ОДА (ОВА) нової редакції статуту релігійної громади собору Різдва Христового є неправомірною з використанням фальсифікованих, підроблених документів поки що невідомою групою осіб з метою рейдерського захоплення культової споруди, – йдеться у повідомленні.



Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...