Мед Атлант

На Бурштинському водосховищі рибпатрульні вилучають браконьєрські сітки

Ще до світанку 30 червня івано-франківські рибпатрульні розпочали рибоохоронний рейд на Бурштинському водосховищі.

За наміченим маршрутом протралили кішкою значну частину акваторії водойми. Як виявилось – результативно. Близько 7 год. ранку прикарпатські держрибінспектори виявили та витягнули з води 200-метрову браконьєрську сітку.
За фактом виявлення цього правопорушення складено відповідний акт. Порушники правил рибальства вже не зможуть більше скористатись цим забороненим сітним знаряддям.
Це не вперше івано-франківські рибпатрульні виявляють та вилучають сітки з Бурштинського водосховища. Так, 15 червня цього року браконьєри позбулися ще двох сіток загальною довжиною 90 метрів.
А протягом цьогорічного нерестового періоду на Бурштинському водосховищі держрибінспектори витягли з води 10 заборонених сітних знарядь лову загальною довжиною понад 360 метрів.
Нагадуємо, що вилов риби сітним знаряддям лову (без відповідного дозволу на ведення промислу) кваліфікується як грубе порушення правил рибальства, відповідальність за яке встановлює ч. 4 ст. 85 КУпАП – накладення штрафу на громадян від 340 до 680 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих водних живих ресурсів за рішенням суду.
Управління Держрибагентства в Івано-Франківській області закликає громадян дотримуватись вимог природоохоронного законодавства. Якщо ви помітили порушення – прохання терміново повідомляти про це рибпатруль за телефоном «гарячої лінії»: (097) 392-72-80.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...