Мед Атлант

У Коломиї буде ще один прихисток для переселенців. ФОТО

Сьогодні, 4 липня, в Коломиї на вулиці Гнатюка почав роботу волонтерський рух «Будуємо Україну Разом».

Люди з різних кутків нашої держави змінюють частину приміщення колишнього садочка, щоб перетворити його на прихисток для вимушених переселенців.

Про це повідомив міський голова Коломиї Богдан Станіславський.

Плани великі. Тут зможе мешкати від 50 до 90 людей, для яких буде зроблено все необхідне, щоб нормально жити та соціалізуватись у Коломиї, – зазначає міський голова.

Ініціаторами такої зміни старого садка стали громадська організація «Трикутник» разом з громадською спілкою «Мережа правового розвитку» у рамках проєкту «Вулик Змістів».

Прямо зараз БУР ремонтує комунальну будівлю. Значну частину робіт та матеріалів профінансувала міська рада, – повідомив Станіславський.

До спільної справи доєдналися Українська освітня платформа, яка частково допоможе з меблями, та ГО «Молодіжна організація «Стан», яка допоможе з кухнею.

Такі прихистки вже давно працюють в Коломиї, тому точно знаємо, що людям у них комфортно. Раніше самостійно відкрили два прихистки на базі колишніх тубдиспансеру та шкірвендиспансеру. Коломия стала теплим домом для переселенців. Тут ми дбаємо про людей, які були змушені тікати від війни. Я дуже радий чути, коли вони кажуть, що їм у нас подобається і хочуть залишитись, – каже Богдан Станіславський.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...