Мед Атлант

Джонсон пообіцяв Зеленському ще 10 САУ

Сьогодні, 5 липня, у телефонній розмові з Володимиром Зеленським прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон поінформував його про прибуття до України десяти самохідних артилерійських установок “у найближчі тижні”.

Про це повідомила пресслужба британського уряду.

Президент Зеленський розповів про поточну ситуацію в Україні та останнє просування Росії, а прем’єр-міністр поінформував про останні поставки британського військового обладнання, зокрема 10 самохідних артилерійських установок і баражуючі боєприпаси, які прибудуть у найближчі дні й тижні, – йдеться в повідомленні.

Які саме САУ отримає Україна, не уточнюється.

Джонсон також наголосив, що світ підтримує Україну, а українські збройні сили здатні відвоювати територію, захоплену російськими силами.

Серед інших тем розмови глав України й Британії – питання експорту українського продовольства, доля британських добровольців, що потрапили в полон РФ, результати конференції з відбудови України в Лугано і проведення “Євробачення-2023”.

Прем’єр-міністр сказав, що Велика Британія звернулася до Європейської спілки мовників з проханням розглянути пропозиції України щодо цього заходу, – йдеться в повідомленні.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...