Мед Атлант

Пережила півтора місяця окупації: у Калуші народила жінка з Херсону. ФОТО. ВІДЕО

Сьогодні, 6 липня, у Калуші народила жінка з Херсонщини, яка пережила півтора місяця окупації.

Кулініч Тетяна родом з села Кучерське Херсонської області. Працювала асистентом вихователя в дитячому садочку, чоловік працював на фермі, виховували донечку Катрусю 4 рочки, чекали на братика. Про це пишуть на сторінці Калуського пологового будинку.

Війна зламала їх мирне життя. Коли лунали вибухи, ховались між стінами, до підвалу бігти було далеко. Спочатку про евакуацію не думали, але в середині березня в село прийшли окупанти. Приходили до кожного в хату, шукали зброю скрізь – в меблях, в тюках з сіном, в одязі. Приходили часто, по 15 осіб. Питали нащо їм така велика собака, не розуміли, для чого такий ящик- це була морозильна камера. Казали: «Скоро у вас всьо будєт харашо». Коли з’явились випадки ґвалтувань жінок, вирізання чоловіків, – зрозуміли, що треба тікати, – йдеться у повідомленні.
Рішення прийняли 26 квітня після 1, 5 місячної окупації. Вибирались важко, колоною машин, телефони ховали, а ті які показували- видаляли всі додатки й контакти. Окупанти допитували на кожному посту, обшукували. Але з Божою поміччю добрались до Кривого Рогу, а звідти – до Калушу, в село Збора, де мешкають родичі.

Сьогодні в цієї сім’ї поповнення – народився синочок Мирослав 3810 г.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...