Мед Атлант

На Бурштинському водосховищі рибпатрульні вилучили 2,5 км сіток

19 липня держінспектори Івано-Франківського рибпатруля провели рибоохоронний рейд на Бурштинському водосховищі.

На човні протралили кішкою значну частину акваторії водойми. В результаті виявлено близько 2,5 км браконьєрських сіток. Частина з них були висотою до 4 метрів. Встановлюючи такі знаряддя лову браконьєри сподівалися на добрий улов. Проте і риби не наловили , і сіток позбулися.
За фактами виявлення цих порушень правил рибальства складено відповідні акти. Заборонені сітні знаряддя лову вилучено.
А 20 липня цього року рибоохоронний рейд проводився по Дністру. На ділянці річки між селами Одаїв та Будзин Олешанської територіальної громади Івано-Франківського району виявлено, вилучено та задокументовано дві 20-метрові сітки-плетенки з вічком 55 мм. Очевидно, що браконьєри сподівалися спіймати немалу рибу.
Нагадуємо, що вилов риби сітним знаряддям лову (без відповідного дозволу на ведення промислу) кваліфікується як грубе порушення правил рибальства, відповідальність за яке встановлює ч. 4 ст. 85 КУпАП – накладення штрафу на громадян від 340 до 680 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих водних живих ресурсів за рішенням суду.
Управління Держрибагентства в Івано-Франківській області закликає громадян дотримуватись правил рибальства. За телефоном цілодобової «гарячої лінії» Івано-Франківського рибоохоронного патруля (097) 392-72-80 можна повідомити про виявлене порушення на водоймі.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...