Мед Атлант

Дизайнерка та художниця з Франківська розробили колекцію хусток, щоб заробити гроші для ЗСУ

В Івано-Франківську дизайнерка Любов Чернікова та художниця Марта Пітчук розробили колекцію шовкових хусток “Мотанка”.

За два місяці мисткині продали понад дві сотні виробів і зібрали 176 800 грн. Вторговані гроші жінки передали на потреби української армії, розповіла кореспондентці Суспільного Любов Чернікова.

Виготовляти хустки мисткині розпочали після повномасштабної війни. Вони створили хустку, яку назвали “Марта”, оскільки на ній відтворили картину художниці з серії “Мотанка”. На ній зображена жінка у вишиванці.

На початку війни ми волонтерили, шили в цеху. Цілий бренд працював, як всі, багато хто так робив. Ми працювали над волонтерськими потребами. Але я тоді ще написала Марті, щоб спробувати виготовляти хустки. Казала, що можемо збирати гроші на ЗСУ. Вона підтримала з радістю, — розповідає Любов Чернікова.

Благодійний продаж стартував у травні, каже дизайнерка. Купують хустки як в Україні, так і за кордоном.

Ми маємо волонтерів, з якими вже співпрацюємо. Спочатку думали, куди саме маємо перерахувати гроші, як це правильно зробити, як звітувати. Ми питали у волонтерів, що потрібен звіт, на що витратили гроші. Оскільки ми заявили, що це на ЗСУ, щоб все було правильно. Переважно люди купують для себе чи для друзів. Часто — на подарунок. Є покупці з-за кордону. Відправляємо так само, чому б ні. Це — чудова можливість залучити гроші на ЗСУ з інших країн, — каже Любов Чернікова.

На цьому мисткині не зупинилися. Любов Чернікова розробила ще три дизайни хусток. Два візерунки вона малювала з килима — “Чорну” і “Білу”, ще одна хустина — “Вогняна” – з малюнком художниці Анни Чернікової. Усі вони виконані на шовку.

“Марта” — це найпопулярніша хустинка. Тобто ця колаборація людям подобається найбільше. Наші теж подобаються, але Мартині швидко розкупляють, бо люди її знають і люблять. Вона — популярна. У неї чудесні картини, — розповідає Любов Чернікова.

З її слів, призупиняти благодійну діяльність вони не планують. Зараз разом із художницею Мартою Пітчук розробляють ще один дизайн хусток.

Відео за посиланням https://youtu.be/Bq8S-A5DTYE.



Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...