Мед Атлант

У громадах Коломийського району готують навчальні заклади до роботи в умовах воєнного стану

Посадовці райдержадміністрації Любов Михайлишин та Ганна Кравчук відвідали Снятинську, Печеніжинську та Коршівську територіальні громади.

Про це повідомляє Івано-Франківська ОДА.

Спільно з представниками територіальних громад, працівниками Коломийського районного управління ГУ ДСНС в області вони повторно оглянули захисні споруди та найпростіші укриття закладів освіти.

Зауважимо, у червні в територіальних громадах району відповідні комісії уже перевірили всі шкільні укриття. За результатами цих обстежень було виявлено заклади, де укриття знаходиться не у належному стані, відповідно зараз їх облаштовують всім необхідним. З того часу минуло кілька тижнів. Отож, перевірили, що за цей час вдалось поправити. Слід зазначити, що роботи тривають в кожному закладі, працівники облаштовують приміщення, встановлюють санвузли, проводять світло, облаштовують каналізацію, закривають отвори мішками з піском тощо. Керівники працюють над тим, щоб діти навчалися тільки очно та здобували якісну освіту в усіх закладах середньої освіти громад. Для прикладу, в Снятинській міській територіальній громаді роботи з облаштування укриттів практично завершені.

До того ж окремим заклади освіти рекомендовано використовувати як укриття приміщення інших суб’єктів господарювання. Так, Печеніжинським закладом дошкільної освіти укладено відповідну угоду з підприємцем щодо використання найближчого укриття для захисту дошкільнят. Роботи в цьому укритті завершені.

В Коломийському районі обстежено 226 закладів освіти.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...