Мед Атлант

Віряни з Івано-Франківська вирушили в паломництво до Меджугор’є

З 18 по 24 липня для вірних Архієпархії тривало паломництво до Меджугор’є, що в Боснії та Герцеговині, організоване Паломницьким центром та Молодіжною комісією Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Понад 100 прочан взяло участь у цій прощі, щоб молитися за мир і перемогу України, а також у своїх приватних наміреннях.

Духовний супровід у паломництві здійснювали о. Іван Сас, о. Михайло Віхоть, о. Андрій Заліський та о. Зеновій Слоїк.

Розпочалася проща Службою Божою у Гошівському монастирі на Ясній горі, де всі вірні отримали благословення на щасливу дорогу.

У Меджугор’є паломники перебували 3 дні, впродовж яких відвідали гору Подбрдо, місце об’явлень Пресвятої Богородиці, де молилися на вервиці, а також здійснили сходження на гору Крижевац, де помолилися Хресну дорогу.

Щодня прочани мали Службу Божу, приступали до Тайни Сповіді та Святого Причастя, брали участь у вечірній молитовній програмі у санктуарії Меджугор’я.

Також для учасників прощі відбулася зустріч з представниками молитовної спільноти “Світло Марії” та спільноти “Ченаколо”, яку створила італійська монахиня Ельвіра Петроцці для молоді з різними видами залежності. Лікування полягає у щоденних молитвах, пості та фізичній праці.

Прочани також побували у будинку, де мешкає колишній канадський бізнесмен Патрік та його дружина-хорватка Ненсі, які поділилися свідченнями власного навернення та Божої опіки у їхньому житті.

Крім духовної програми прочани мали нагоду відпочити на березі Адріатичного моря та помолитися Божественну Літургію в Макарській – туристичному центрі, розташованому в бухті між горами Біоково та Адріатичним морем.

Віримо, що Пресвята Богородиця зцілить рани на душі кожного, хто є в неспокої, хто переживає біль втрати, спричиненої війною, та охоронить своїм материнським омофором, — зазначили священнослужителі.


Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...