Мед Атлант

Франківськ отримав спецавтомобіль для ремонту тролейбусних ліній. ФОТО

Сьогодні, 1 серпня, Івано-Франківськ отримав спецавтомобіль для ремонту тролейбусних ліній, який прибув з Варшави.

Про це повідомив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Тепер працівникам, які здійснюють ремонти контактних мереж тролейбусів не потрібно маневрувати і думати, як оминути бордюри чи інші перешкоди, щоб дістатись до поломки, – пише мер.

Спецавтомобіль передали для КП «Електроавтотранс». На підприємстві кажуть, про такий подарунок і мріяти не могли. Бо ще не зустрічали такої вишки в Україні.

Насамперед хочу подякувати меру Варшави Рафаулу Тшасковському, керівництву компанії Варшавські трамваї за такий подарунок в такий непростий час для України, коли відбувається війна. Цей спецтранспорт для нас є дуже цінний. Тому, що ми давно хотіли мати таку сучасну вишку, яка б надавала будь-які радіуси і значну опору, – відзначив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Неабияк радіють такому подарунку з Польщі на підприємстві. Кажуть: тепер роботи виконуватимуть швидше та ефективніше. Адже, наявні ремонтні авто значно поступаються технічними характеристиками.
Це зовсім інше покоління. Ми раніше про таку техніку не могли і мріяти. Вона дозволяє виконувати роботи по монтажу, по технічному обслуговуванню контактної мережі і особливо важко доступних місцях. Скажімо, біля галицького моста, де є бордюри – нам нелегко дістатись до контактів, які кріпляться до опори. Бо вони знаходяться у важкодоступних місцях. А ця модель, яких в Україні, напевно, ще нема, дозволяє виконувати ці роботи ефективніше, – пояснив Леонід Яковець, перший заступник директора КП «Електроавтотранс».
Чеське місто Їглава дарує Івано-Франківську шість низькопідлогових тролейбусів Skoda 24Tr. Також австрійське місто Зальцбург передало тягові двигуни, підіймачі і запасні автозапчастини для тролейбусів.

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...