Мед Атлант

Верховний суд рф визнав полк «Азов» «терористичною організацією»

Верховний суд рф у вівторок, 2 серпня, визнав український полк “Азов” терористичною організацією і заборонив його діяльність в Росії.

Про це повідомляє ТАСС.

Адміністративну заяву генерального прокурора задовольнити, визнати український воєнізований підрозділ “Азов” терористичною організацією та заборонити його діяльність на території російської федерації”, — оголосила рішення суддя.

За її словами, виконання рішення починається негайно.

Суд оголосив лише резолютивну частину рішення, його мотиви залишаються невідомими. Рішення поки що не набуло чинності і може бути оскаржене в апеляційній інстанції, зазначає ТАСС.

Розгляд позову прокуратури відбувся за відсутності представників протилежної сторони. Більшість засідання провели у закритому режимі.

Учасники організації, визнаної судом терористичною, несуть кримінальну відповідальність. Засновники такої організації та її керівники караються позбавленням волі терміном від 15 до 20 років зі штрафом до одного мільйона рублів. Рядові учасники — терміном від 5 до 10 років зі штрафом до 500 тисяч рублів. Ті, хто добровільно припинив участь у діяльності організації до початку розслідування, звільняються від кримінальної відповідальності, пояснює ТАСС.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...