Мед Атлант

Поверніть дітей додому: у Франківську провели акцію в підтримку оборонців Маріуполя. ФОТО

Сьогодні, 3 серпня, в Івано-Франківську пройшла акція в підтримку захисників, які обороняли Маріуполь.

Зараз хлопці знаходяться в полоні. Родичі не мають жодної інформації про їхній стан, окрім списків загиблих та поранених, які оприлюднила російська сторона.
Ніхто не підтримує Женевської конвенції, ніхто не звертається до нас, як до матерів, ніхто не дзвонить. Ми просто в розпачі. Ми не знаємо про своїх дітей абсолютно нічого. Тому ми звертаємося ще раз до світу, до світової спільноти. Почуйте нас, люди! Почуй нас, світе, який ще не відчув того жахіття, яке є у нас. Наші діти не терористи, як це визнали підпільно в росії. Як наші воїни, які захищали народ, можуть бути терористами? На своїй землі?  Вони не переступили межі їхнього кордону. Яка країна визнає та підтримає те, що росія має право на такі вчинки? В них немає такого права. Росію давно треба було визнати терористами. Ми бачили Бучу, ми бачили Ірпінь. Ми бачимо і чуємо розмови з фронту. Які жахіття бачать наші захисники на територіях, де побували окупанти, – каже мати одного з воїнів полку “Азов” Ірина.
Матері військових та небайдужі люди, які зібралися на Вічевому майдані, звертаються до Президента. Вони просять ООН та Червоний Хрест вернути увагу на трагедію в Оленівці, та повернути захисників на територію України.
Ми просимо, ми благаємо. Зробіть все необхідне, щоб повернути наших дітей додому. Ми вже скільки часу вичекали. Ми знаємо в яких вони тортурах, бо був обмін і діти спілкувалися і розповідали, які жахіття вони переносять за день. Ми й уявити не можемо якими ми їх побачимо. Про свого сина я вже давно нічого не знаю, але його немає у списках загиблих чи поранених після трагедії в Оленівці. Проте моє материнське серце відчуває – він живий. Але треба зробити все, щоб повернути наших сильних дітей, які скільки днів тримали оборону Азовсталі. Якби не вони – хто зна, що було б з нами тут, на Західній Україні.  І я надіюся, що після всього скоєного у нашій країні люди нарешті зрозуміють наскільки важливою є наша мова, – додає мати азовця.
Родичі просять вимагати для наших захисників гарантії безпеки, визнання росії – країною терористом, якнайшвидшому обміну наших військових або екстракції у третю країну.

У розвідці повідомили, що зафіксовано артилерійські удари росіян у напрямку Оленівки. Атака була з боку окупантів.

Це був барак, у якому були бійці “Азова”, їх перевели до нього за кілька днів до обстрілу, ми ще не могли зрозуміти, чому.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...