Мед Атлант

Соціальні виплати та оренда житла: на Франківщині зафіксували нові схеми аферистів

На Франківщині поліцейські продовжують фіксувати шахрайські дії. Аферисти створюють фейкові посилання, в яких обіцяють соціальні виплати. Також пропонують оренду житла за низькими цінами. Довірливі люди на них купуються та втрачають кошти.

Днями до поліції Калущини звернулась 19-річна жінка. Вона повідомила, що постраждала від шахрайських дій. Потерпіла перейшла за інтернет посиланням, де обіцяли соціальні виплати. Ввівши персональні дані банківської карти, з рахунку зникло 15 тисяч гривень.

А буквально за кілька годин до поліції за допомогу звернулась ще одна потерпіла – 47-ми річна жінка, яку ошукали за такою ж схемою. Аферисти заволоділи з її банківського рахунку понад 12 тисяч гривень.

Постраждав від шахраїв і 28-ми річний франківець. Чоловік звернувся до Івано-Франківського районного управління поліції та повідомив, що на відомій інтернет-платформі знайшов оголошення про оренду квартири, вартістю в 4500 грн. Набрав вказаний номер і невідома жінка повідомила, що необхідно скинути завдаток – половину суми оренди і за останній місяць проживання. Що заявник і зробив. Після цього аферистка перестала відповідати на телефонні дзвінки і на повідомлення не відповідає.
За усіма вищеперерахованими фактами співробітники поліції проводять розслідування і вкотре закликають громадян бути обачними і не довіряти незнайомцям.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...