Мед Атлант

Перерахував 120 тисяч за автомобіль: франківець став жертвою шахраїв

Днями до Івано-Франківська районного управління поліції надійшла заява від 53-річного мешканця району. Чоловік повідомив, що став жертвою онлайн-шахраїв.

Як з’ясували правоохоронці, заявник намагався купити автомобіль. Знайшов оголошення про продаж транспортного засобу та зв’язався з потенційним продавцем. Невідома особа ввійшла в довіру чоловіка. Тож потерпілий самотужки перерахував невідомим на карту 120 000 гривень. З того часу аферисти на телефонні дзвінки не відповідають, автомобіль ніхто так і не пригнав.
Поліція за цим фактом проводить розслідування.
Поліцейські радять мешканцям області:
  • не перераховуйте гроші як завдаток чи передоплату за товар навіть у мінімальних розмірах;
  • ретельно вивчайте усю інформацію про продавця або інтернет-магазин;
  • зазначені в оголошеннях номери телефонів перевіряйте через пошукові системи Інтернету, не виключено, що хтось уже став жертвою шахрая і попереджає про це інших;
  • якщо є можливість, зустрічайтеся з продавцем особисто і розраховуйтеся за товар лише після його отримання.
На зображенні може бути: 2 людини та текст «не забувайте про: важливсть захисту персональних даних нацональна полция вано-франквщина небезпеку загально- доступних Wi-Fi мереж використання складних паролв та автентификацй Shift Privacy f пам'ятайте про TE, що по телефону не можна: врятувати близьку людину 3 бди розблоку вати банкивську карту виграти значну суму грошей abo автомобль»
Подобається

 

Коментувати
Поширити

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...