Мед Атлант

Класифікація, типи та призначення електронних компонентів

Електроніка – це багатогранна область, що поєднує науку та техніку, та реалізує на практиці знання про електрофізичні процеси в різних середовищах (провідники, діелектрики і т.д.). Сфера практичного застосування електроніки – це виготовлення та використання електричних приладів та інших виробів, у функціонуванні яких беруть участь електронні компоненти.

Різновиди електронних компонентів

Електронні компоненти або радіодеталі бувають пасивними:

Та активними:

  • різноманітні напівпровідникові радіодеталі;
  • радіолампи.

Сфера використання та призначення електронних компонентів

Найзначніша частина виробничого процесу – це технологічний цикл, в процесі якого вироблений продукт послідовно перетворюється на нову деталь. Щоб створювати нові технологічні рішення для серійного та масового виробництва, необхідно втілювати на практиці результати досліджень у галузі фундаментальних областей наукового знання. Доводити їх до стадії розробки (виробітку та прийняття конструкторських та інженерних рішень) електронних пристроїв для промислового виробництва.

Пасивні та активні радіодеталі на етапі схемотехнічного функціонального проектування виступають як елементи схем. Це радіодеталі, які можна знайти практично у будь-якому електроприладі та пристрої, робота якого пов’язана з електрикою. Функція транзисторів – ввімкнення та блокування, посилення та ослаблення електрики. Діоди пускають електрику у конкретному напрямку. Радіодеталями вважаються і світлодіоди, що часто використовуються у освітленні завдяки майже вічному терміну служби. Резистори задають силу струму: чим вищий опір резистора, тим слабша електрика, що проходить через нього. Конденсатори корисні тим, що можуть акумулювати електричний заряд і миттєво його випускати, коли це потрібно.

Сучасні електроприлади, здатні конкурувати на ринку високотехнологічної продукції, що вимагає сучасних радіодеталей. Створення радіодеталей завжди пов’язане зі складними технологічними процесами. Хороші технічні характеристики електроприладу можна гарантувати лише тоді, якщо кожен електронний компонент виготовлений з максимальною ретельністю.

Саме тому краще віддавати перевагу сучасним приладам відомих виробників. Це можуть бути деталі вітчизняного виробництва або закордонні пристрої. Проте не варто вважати, що закордонні радіодеталі значно кращі від українських. В Україні величезна кількість заводів, які виготовляють електроніку та сучасні деталі для побутової техніки.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...