Мед Атлант

Петиція про легалізацію порно в Україні зібрала потрібну кількість голосів

Петицію про легалізацію порно в Україні підписали понад 25 тисяч людей, тобто вона набрала необхідну кількість голосів та буде направлена на розгляд Офісу Президента.

Більшість розвинених держав не мають заборон на порнографічну діяльність. В Україні цей закон приймався з міжнародними зауваженням, що він порушує свободу слова. Крім того, даний закон не має жодного сенсу, адже усі, хто хоче зніматись у порно, може виїхати за кордон і піднімати економіку іншим державам. Відповідно, він лише шкодить економіці і правам людини в Україні. А суди за його порушення нагадують середньовіччя, що бентежить українців і шокує іноземців, – відзначає автор петиції Тарас Сіромський.

Автор наголошує на тому, що заборона на порнографію породжує корупцію, адже законодавство чітко не визначає, що саме можна вважати порнографією, а що – еротичним контентом, який є дозволеним.

Була величезна кількість випадків, коли дівчат засуджували саме за еротику по статтях порнографії. Навіть на юридичних консультаціях юристи говорять, що від того, чи дати хабара, залежить, як правоохоронна система трактуватиме законодавство, – пише Сіромський.

Необхідність легалізувати порнографічний контент автор також обґрунтовує тим, що в суспільствах, де є «надмірна цензура», більший ризик сексуальних злочинів.

Навіть зараз в інтернеті існують еротичні спільноти українок для підтримки українських солдат на фронті. Виходить, що ці дівчата, всі Onlyfans і вебкам-моделі, які пожертвували гроші на ЗСУ, автоматично попадають під кримінальну відповідальність, – додав автор.

Президент Володимир Зеленський далі має розглянути петицію та опублікувати відповідь на неї. У подальшому він може доручити вивчення цього питання іншим урядовим інстанціям.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...