Мед Атлант

На горі Хом’як травмувалася туристка

Вчора, 16 серпня, до Служби порятунку поступило повідомлення про те, що під час руху по гірському маршруту на полонині гори Хом’як, жителька Дніпропетровської області травмувала нижню кінцівку та потребує допомоги рятувальників.

Для надання допомоги постраждалій було направлено Пошуково-рятувальне відділення селища Ворохта у складі 5 осіб та 1 одиниці техніки. По прибутті до місця події, рятувальники іммобілізували нижню кінцівку потерпілій 2008 р.н. Після цього травмовану транспортували до підніжжя гори, де передали працівникам екстренної медичної допомоги.
Головне управління ДСНС України в Івано-Франківській області нагадує громадянам, що варто дотримуватися правил безпеки під час відпочинку у горах, потрібно пам’ятати, що безпека в горах залежить від багатьох факторів, зокрема – належної підготовки, організованості, дисципліни, дотримання елементарних правил безпеки, відповідно підібраних одягу, взуття тощо, а також – від знання місцевості та її природних перешкод. Рятувальники просять туристів реєструвати свій похід у гірських пошуково-рятувальних підрозділах. Для зручності це можна зробити заздалегідь через онлайн – форми, розміщені на сайтах територіальних підрозділів Служби порятунку західного регіону.
Також рятувальники радять користуватися застосунком “Порятунок у горах”.
Цей додаток призначений для комунікації туристів з рятувальною службою, а саме:
• голосових дзвінків;
• передачі сигналів “SOS” із географічними координатами

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...