Мед Атлант

У Долині до Дня Незалежності України відкрили виставку “На зламі”

До Дня Незалежності Івано-Франківська обласна організація “Молода Просвіта” відкрила у Долині мандрівну виставку про війну “На зламі”.

Встановили експозицію у краєзнавчому музеї Тетяни і Омеляна Антоновичів «Бойківщина».

За словами керівниці “Молодої Просвіти” Євгенії Бардяк, це остання локація у цьогорічній мандрівці “На зламі” Франківщиною.

Поки виставка не вирушила до інших областей, впродовж місяця кожен охочий має нагоду прийти й переглянути ці 14 стендів та послухати ряд відео, які є результатом нашого тривалого дослідження. Все, що сформовано у тут, – це роз’яснення того, що відбувалося з населенням Донбасу з 2014 року. Тепер ці ж події проживає не один регіон, а вся Україна, – каже Євгенія Бардяк.

Виставку також вже побачили в Івано-Франківську, Галичі, Калуші. Щоразу організатори обирають нові локації та запрошують як місцеве населення, так і приїжджих, щоб почати діалог між різними регіонами про пережите країною за ці роки війни.

На відкриття у Долині прийшло чимало представників культури та громадських діячів, серед яких і Олена Стеценко з Луганщини. Через окупантів, вона двічі втратила дім.

У своїй квартирі у Луганську я не була вже більше восьми років. Коли у 2014 почалася війна, я переїхала у місто Кремінна, а щоб покинути вже цей дім, мала всього пів години на збір. Я не взяла ні своїх нагород, ні книг з кількатисячної сімейної бібліотеки, а тільки, як не дивно, будильник. Бо я чекаю, коли він оголосить нашу годину перемоги, – розповіла Олена під час заходу.

Експозицію “На зламі” у Долині можна відвідати до 22 вересня. Далі виставка помандрує на Львівщину.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...