Мед Атлант

На Богородчанщині молодь за свій кошт закупила та встановила в селі українські прапори

В селі Росільна, що у Дзвиняцькій громаді (колишній Богородчанський район), ініціативна молодь за свій кошт закупила та встановила в селі українські прапори.

Стяги розмістили на електроопорах біля дороги. Розпочали встановлення від в’їзду у село.

Як розповів МІСТУ ініціатор акції Максим Мороз, який зараз на передовій проходить службу в лавах Збройних Сил України, такий задум в нього виник ще давно. Коли нарешті була нагода, то він подзвонив до небайдужих хлопців і попросив зробити для села щось гарне.

Кошти Максим виділив зі своєї заробітної плати, а хлопці зібрали ще певну суму з тих, хто виконував саморобні кріплення.

Мета? Я думаю, що це виробилось підсвідомо, заохочення щоб в селі люди знали символіку своєї держави і завжди пам’ятали про те, що вони українці і не соромились виставляти прапори хоча б до Дня Незалежності та Дня Прапора! В мене на будинку вже третій рік поспіль прапор не знімається зовсім, хоча люди це не дуже адекватно сприймають. Як кажуть мої сусіди: «Що ти патріот такий?», – розповідає Максим.

Наразі хлопці встановили понад 10 прапорів, які розтягнулися на сотні метрів. Проте це лише початок, тому вони щиро вірять, що їхню ініціативу підтримають інші люди та місцеві депутати, щоб продовжити такий задум по цілому селі.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...