Мед Атлант

Калушанина судитимуть за викрадення грошей з протитуберкульозного диспансеру

До суду поступив обвинувальний акт про притягнення до кримінальної відповідальності 34 – річного чоловіка, який повторно вчинив таємне викрадення чужого майна.

Під час судового розгляду, суд встановив, що чоловік прийшов до протитуберкульозного диспансеру, там він помітив незачинені двері службового кабінету. Заглянувши всередину, побачив, що в кабінеті нікого немає, таємно викрав з шухляди службового стола конверт з грошима в сумі 7000,00 грн, а зі стола – мобільний телефон «Samsung» та покинув приміщення диспансеру. Надалі викраденим майном обвинувачений розпорядився на власний розсуд, чим завдав потерпілій матеріальну шкоду на загальну суму 8 474,00 гривні.
Обвинувачений у судовому засіданні вину у вчиненому кримінальному правопорушенні визнав повністю. Пояснив, що взимку 2021 року він прийшов до лікарні та помітив незачинені двері службового кабінету. Зайшовши всередину кабінету, побачив, що там нікого немає, скориставшись цим він вкрав гроші та телефон. У суді чоловік вибачився за скоєне та зазначив, що шкодує про те, що так сталося, він буде намагатися відшкодувати гроші і більше так вчиняти не буде.
Потерпіла під час розгляду справи, просила суд не призначати обвинуваченому покарання, пов’язане з позбавленням чи обмеженням волі, оскільки тоді він не буде мати можливість працювати та відшкодовувати завдані їй збитки. Окрім цього, вона зазначила, що обвинувачений частково відшкодував їй шкоду у розмірі 1000,00 гривень.
При призначенні покарання суд врахував, що чоловік раніше притягався до відповідальності за вчинення корисливих злочинів проти власності та відбувши покарання у виді позбавлення волі, на шлях виправлення не став, а продовжив злочинну діяльність і знову вчинив корисливий злочин проти власності, а тому він схильний до суспільно-небезпечної поведінки.
У підсумку суд вирішив визнати обвинуваченого винуватим та призначити покарання у виді арешту строком 4 місяці. Саме таке покарання суд вважає необхідним й достатнім для виправлення обвинуваченого та попередження скоєння ним нових злочинів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...