Мед Атлант

200 годин громадських робіт: суд призначив 19-річному калушанину за штовханину біля кафе

Суд завершив розгляд кримінальної справи про обвинувачення юнака, який наніс необережне тяжке тілесне ушкодження.

Згідно обвинувального акту в травні цього року біля кафе-магазину в селі Новицької ТГ Калуського району між обвинуваченим та потерпілим виник словесний конфлікт. В ході цього конфлікту юнак не маючи умислу на спричинення тілесних ушкоджень, штовхнув потерпілого рукою у плече, внаслідок чого потерпілий впав спиною до низу та вдарився головою до бетонного покриття.
У результаті своїх неумисних дій юнак спричинив потерпілому тілесні ушкодження які згідно висновку експерта відносяться до тяжких тілесних ушкоджень, як таких, що є небезпечними для життя в момент спричинення здоров`я.
У липні 2022 року між потерпілим та обвинуваченим було укладено угоду про примирення. Згідно умов укладеної угоди обвинувачений повністю визнав свою вину у вчиненні кримінального правопорушення та не заперечив про призначення йому покарання у виді громадських робіт строком 200 годин.
Під час розгляду справи у суді обвинувачений просив затвердити угоду про примирення. Вказав, що наслідки укладення та затвердження угоди, вид покарання, який буде застосовано до нього в разі затвердження угоди, розуміє.
Потерпілий та прокурор не заперечували проти затвердження угоди.
Суд у процесі розгляду дійшов висновку про можливість затвердження угоди про визнання винуватості та призначення обвинуваченому узгоджених сторонами виду та міри покарання, у виді громадських робіт строком 200 годин, яке є необхідним і достатнім для виправлення обвинуваченого та буде цілком відповідати тяжкості вчиненого кримінального правопорушення і особі обвинуваченого та попередження вчинення нових кримінальних правопорушень.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...