Мед Атлант

“Повернись живим” купив 11 броньованих машин для ЗСУ

Фонд “Повернись живим” придбав перші 11 спеціальних броньованих машин для ЗСУ – їх передадуть 36 окремій бригаді морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського, які захищали “Азовсталь” та беруть активну участь у звільненні українського півдня.

Про це повідомив голова фонду Тарас Чмут.

Нарешті це відбулося – Фонд “Повернись живим” реалізував першу угоду на бронетехніку – 11 спеціальних броньованих машин LC-79 APC-SH Fighter-2. Закупівлю, яка почалася ще в березні, і лиш з третьої угоди була успішно реалізована. Це наступний крок у забезпечені армії автотехнікою – не лише новими пікапами, але й класом вище – легкими броньоваками, а у перспективі – і повноцінною бронетехнікою, – йдеться у повідомленні.

За словами Чмута, вартість закупівлі становила 2,321 млн євро.

Він додав, що LC-79 – це перевірена десятиліттями експлуатації Toyota Land Cruider 79, заброньована відповідно до 2-го рівня STANAG 4569 країн НАТО.

Машина тримає бронебійні кулі з АКМ та зі сталевим сердечником з кулемета. Протиуламковий захист передбачає стійкість проти підриву 155-мм снаряду на відстані у 100 м, а протимінний захист – підрив двох ручних гранат під днищем корпусу.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...