Мед Атлант

СБУ затримала зрадника, який за 30 тисяч знищив боєприпаси ЗСУ

СБУ затримала українця, який організував підпал боєприпасів Збройних сил України на Херсонщині за грошову винагороду від російських спецслужб.

Для просування ворожих військ у напрямку м. Миколаєва він встановив місце дислокації однієї з військових частин Збройних Сил України та підпалив суху траву поблизу неї. Як наслідок, вогонь спричинив знищення частини боєприпасів українських бійців, що призвело до втрати оборонного майна, – повідомляє Офіс Генпрокурора.

За інформацією слідства, підпал чоловік організував за обіцяні 30 тисяч грн. СБУ повідомляє, що він неодноразово був засуджений за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, у тому числі вбивство. У поле зору представників РФ він потрапив через свої проросійські погляди, які висловлював серед оточуючих, зокрема у кримінальних колах. Під час затримання у ного виявили телефон, який містить контакт співробітника спецслужби Росії.

 

Чоловіку повідомили про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Запобіжний захід – тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...