Мед Атлант

У Яремчі директор будівельників привласнив понад 300 000 гривень бюджетних коштів

За процесуального керівництва Надвірнянської окружної прокуратури повідомлено про підозру директору товариства з обмеженою відповідальністю за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, у великих розмірах та службовому підробленні (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Слідство встановило, що у жовтні 2019 року між однією із сільських рад Яремчанської міської ради та ТзОВ укладено договір щодо виконання підрядних робітз будівництва прибережних об’єктів дозвілля, вартістю 1 100 000 гривень.

Як з’ясувала прокуратура, директор ТзОВ, виконуючи зазначені роботи, склав та підписав акти приймання виконаних будівельних робіт, завищивши їх вартість.

Після цього він подав завідомо неправдиві документи для оплати замовнику робіт, який перерахував кошти.

Таким чином зловмисник протиправно заволодів бюджетними коштами на загальну суму 303 702 гривень.

Довідково: згідно з санкцією ч. 4 ст. 191 КК України за привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, якщо вони вчинені у великих розмірах, – передбачено покарання у виді позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...