Мед Атлант

Під час воєнного стану на Франківщині затримали 20 нелегальних мігрантів-росіян

З початку року на території Івано-Франківщини виявлено 111 іноземців з неврегульованим статусом. Раніше таких осіб називали нелегальними мігрантами.

Щодо 79 осіб цієї категорії застосовано процедуру примусового повернення з України до країн походження чи в треті країни, а чотирьох іноземців-правопорушників згідно з рішеннями судів примусово видворено з України. 23 громадянам-іноземцям, які порушили законодавство України про правовий статус іноземців, у найближчі декілька років заборонено в’їжджати на територію нашої країни.

Про це повідомляє міграційна служба Івано-Франківської області.

Майже кожен п’ятий або загалом 20 осіб з числа виявлених нелегальних мігрантів – громадянин російської федерації. Усі вони були зобов’язані і покинули територію України. За цей же період 13 громадянам країни-агресора відповідно до положень статті 12 Закону України «Про імміграцію» скасовано дозвіл на імміграцію в Україну, – зазначають у міграційні службі.

Крім того, з початку запровадження правового режиму воєнного стану працівники спеціалізованого підрозділу УДМС в області спільно з оперативниками регіонального УСБУ здійснили примусове повернення з України 7 осіб-іноземців, перебування яких в Україні становило певні ризики для національної безпеки.

Ще двоє громадян росії, щодо яких РНБО України запроваджено спеціальні обмежувальні заходи (санкції), за рішенням суду зараз утримуються у пункті тимчасового перебування іноземців з неврегульованим статусом для їх ідентифікації з подальшим виконанням передбачених заходів щодо примусового видворення за межі України.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...