Мед Атлант

Івано-Франківський військовий госпіталь отримав лабораторна обладнання. ФОТО

Івано-Франківський військовий госпіталь отримав лабораторна обладнання, а саме центрифугу та гематологічний аналізатор крові.

Прилади передавали народна депутатка України Олена Вінтоняк, голова обласної державної адміністрації Світлана Онищук та директор департаменту охорони здоров’я Ігор Дмитренко. Отримати таке обладнання вдалося за фінансової підтримки Провінційної ради Конгресу Українців Канади в Альберті.
Як зазначив керівник ДОЗ ОДА, такий гематологічний аналізатор здатний виконувати великий об’єм кількісних та якісних досліджень крові та диференціює лейкоцити за 3 субпопуляціями. Крім того, використання гематологічного аналізатора мінімалізує витрати реактивів, що своєю чергою здешевлює собівартість аналізу. Сприяє в роботі й зручне програмування та керування даними.
Що стосується лабораторної центрифуги, то це медичне обладнання призначене для виділення з крові червоних кров’яних тіл, тромбоцитів, лейкоцитів і плазми.
Результати аналізів, які будуть отримувати завдяки цьому обладнанню дозволять лікарям швидко та максимально точно встановити ряд діагнозів, що ще більш актуально в умовах війни, – зазначив директор департаменту охорони здоров’я Ігор Дмитренко.
Крім того, посадовці відвідали поранених бійців, поспілкувалися з ними, щоб з перших вуст дізнатися про головні потреби та чим допомогти. Також подякували їм за мужність, відданість та патріотизм.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...