Мед Атлант

На фасаді франківського університету відкрили анотаційну дошку науковцю. ФОТО

На фасаді Івано-Франківського університету нафти і газу, в рамках міської програми “Івано-Франківськ – місто героїв”, відкрили анотаційну дошку Василю Степановичу Бойку.

Про це повідомив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Він був видатним науковцем в галузі видобування та розробки нафтових і газових родовищ, педагогом, громадсько-культурним і просвітянським діячем, доктором технічних наук, професором ІФНТУНГ. Сьогодні символічна дата – 80 років від його дня народження,- йдеться у повідомленні.

Дружина Василя Бойка пані Надія говорить про чоловіка як про чуйну, справедливу людину, найкращого батька та дідуся.

Дуже любив усіх, а найбільше любив науку. Він був залюблений в науку. Постійно в його руках була ручка і книжка 📖 Він постійно писав. І результат його роботи понад 570 праць, 64 книжки, 38 підручників, – розповідає Надія Бойко.

Професор ІФНТУНГ, завідувач кафедри вищої математики Василь Мойсишин розповідає про колегу, як про видатного науковця, чий доробок вражає. Разом з Василем Бойком у 2017 році отримали Державну премію України у галузі науки і техніки.

Він зробив багато добрих справ і в громадській роботі в тому числі. Багато років був очільником міського об’єднання «Просвіта» ім. Т. Шевченка і сприяв розширенню українського простору, що дуже важливо й зараз, бо ми не маємо права програти в інформаційній війні, – пригадує Василь Мойсишин.

До слова, в Івано-Франківську вже відкрили понад 180 анотаційних дощок.

Ми відновили програму «Івано-Франківськ – місто героїв», тому що це направду так. Наше місто має багатьох героїв, тих які в минулих століттях і тепер в різний спосіб виборюють українську державу.  Хтось зі зброєю в руках, хтось зі словом в руках, а хтось культурно-просвітницькою діяльністю, якій присвячував свій час пан Василь Бойко, – пише мер.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...