Мед Атлант

В Дії можна буде отримати дозвіл на виїзд з країни дитини від одного з батьків без участі нотаріуса

В Дії можна буде отримати дозвіл на виїзд з країни дитини від одного з батьків без участі нотаріуса.

Про це в інтерв’ю для YouTube-каналу Маші Єфросиніної розповів міністр цифрової трансформації.

Сподіваємось, що в найближчі тижні Верховна Рада України ухвалить законопроект, який дозволить нам це зробити. Це залежить зараз тільки від них, бо всю технічну частину в Дії ми вже зробили. Зараз ми активно вивчаємо всі потреби українців, які пов’язані з нотаріальними діями. Щоб люди могли вирішити свої питання в кілька кліків без нотаріуса, – розповів Михайло Федоров.

Крім цього, в найближчі тижні документи в Дії можна буде перекласти англійською, щоб зручно користуватись ними закордоном.

Багато українців звертались до нас з проханням додати таку послугу. Бо кажуть, що поліція вже знає, що в наших громадян є Дія, але питають: «А чому ж немає англійської версії? – поділився Михайло Федоров.

На запитання ведучої, а чи не сприймають скептично європейські країни, які звикли до паперових документів, нашу Дію, Михайло Федоров відповів чітко:

Ні, вони розуміють, що за цим майбутнє. І в цьому контексті ми стали першої країною, яку долучили до створення європейського електронного id-паспорту. Нас доєднали до групи при Європейській комісії, як приклад, бо ми вже маємо успішний кейс. Думаю, що ми зможемо приємно здивувати європейців та українців ще більше, – відповів він.

Також міністр завірив, що восени-взимку інтернет та зв’язок працюватимуть без перебоїв. Та всі школярі зможуть вчитись онлайн. Навіть у бомбосховищах шкіл.

Ми отримали 3 тисячі заявок від шкіл на підключення інтернету та швидко знайшли на них ресурси: фінансування, обладнання. Також в Україну завезли понад 13 тисяч супутників Starlink, які працюють на армію, лікарні, школи, держустанови. Вони нам дуже допомагають, – розповів Михайло Федоров.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...