Мед Атлант

У Франківську презентували фотовиставку “Реалії війни” Олега Кушніра

Сьогодні, 22 вересня, в університеті Короля Данила презентували виставку “Реалії війни” Олега Кушніра.

Олег Кушнір – засновник благодійний фонду “БОНУМ”, військовий волонтер з 2014 року, а також письменник. Наразі допрацював книгу #я волонтер.

Ми з командою ще в 16 році вирішили фотографувати всюди, де будемо їздити. Це невеличка частина фотовиставки “Реалії війни”,  яку ми привезли сьогодні в Івано-Франківськ. На фотографіях  військові з 2016-2018 року. Ці фото здебільшого з передової, – розповідає Олег Кушнір.

Фото мають різних авторів. Для обласної ради волонтери розробили сучасні стенди й додали до них фото війни.

Фотовиставка супроводжується лекцією-бесідою. Основний меседж військового – нагадати про ціну нашої свободи. Свої виставки автор присвячує в знак пошани загиблим побратимам.

Багато з цих військових вже немає в живих, вони загинули. Пам’ять про них залишилась тільки на світлинах. Ми плануємо розширити і вже працюємо над проектом, щоб кожний населений пункт дав частину фотографій своїх Героїв, які ми б могли показати, хто віддав життя за нашу свободу, – каже Олег.

На зустріч з військовим волонтером також прийшли студенти університету.

Такі зустрічі дуже важливі, важливо спілкуватись з людьми, які побували на передовій. Адже саме від таких людей, ми можемо дізнатись правдиві історії, – ділиться думками студентка 1 курсу Марія.

Долучились до зустрічі також студенти з Харкова. Олександра буквально тиждень тому приїхала до Івано-Франківська. Зараз вона студентка 1 курсу, кафедри журналістики.

Я з Харківської області, тому тема цієї фотовиставки для мене доволі близька. Дуже важливо проводити такі виставки, щоб люди могли відчути і доторкнутися до болю кожного з нас, – розповідає Олександра.

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...