Мед Атлант

За вбивство та крадіжку суд призначив калушанину 12 років позбавлення волі

Калуський міськрайонний суд завершив розгляд кримінального провадження про обвинувачення особи у вчиненні вбивства, та викрадені майна. Згідно матеріалів справи обвинувачений за допомогою мережі Інтернет познайомився із потерпілою. В подальшому, він неодноразово приїжджав до нової знайомої додому, де вони разом спільно проводили час.

Згодом обвинувачений вкотре приїхав в гості до потерпілої де вони удвох розпивали алкогольні напої, опісля потерпіла почала ображати його та непристойно висловлюватися щодо нього, а обвинувачений, будучи обуреним поведінкою потерпілої на грунті раптово виниклих неприязних стосунків, вирішив позбавити її життя.
Після вчинення умисного вбивства обвинувачений скористався тим, що за його діями ніхто не спостерігає, він вирішив таємно викрасти із приміщення спальні потерпілої ноутбук, мобільний телефон та ін. майно і з місця вчинення злочинів втік.
В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованих йому кримінальних правопорушень визнав частково, крадіжку речей потерпілої визнав, а з приводу умисного вбивства, то ствердив, що умислу на такі дії не мав, смерті потерпілої не бажав.
Кваліфікація дій обвинуваченого за ч. 2 ст.185 КК України знайшла своє підтвердження в ході судового розгляду, оскільки обвинувачений, маючи непогашену судимість за умисний злочин проти власності, передбачений ч.4 ст.187 КК України, повторно вчинив таємне викрадення майна потерпілої, що він і визнав в судовому засіданні.
Даючи аналіз дослідженим в судовому засіданні доказам, суд прийшов до висновку, що дії обвинуваченого за ч. 1 ст. 115 КК України органом досудового розслідування кваліфіковано правильно, а доводи обвинуваченого та сторони захисту з приводу відсутності мотиву та суб’єктивної сторони складу злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України в діях обвинуваченого спрямовані на уникнення від кримінальної відповідальності.
Таким чином суд вирішив призначити обвинуваченому покарання у виді позбавлення волі на строк 12 років та стягнути з нього 1 950 гривень відшкодування майнової шкоди та 500 000 гривень відшкодування моральної шкоди, завданих злочинами.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...