Мед Атлант

Чи допоможе кондиціонер зігріти домівку взимку

Більшість сучасних кондиціонерів можуть не лише охолоджувати повітря влітку, а й опалювати приміщення в холодну пору року. Особливо корисними кондиціонери будуть восени та весною. З їхньою допомогою можна зігрітися, коли централізована подача тепла ще не розпочалася (або вже закінчилась), а температурний режим на вулиці не дає комфортно почуватись без додаткового обігріву. 

З використанням функції нагрівання в морозну зиму потрібно бути обережним. Різні моделі кондиціонерів мають різну мінімально допустиму температуру роботи. Обов’язково зверніть на це увагу під час вибору товару в магазині або перевірте характеристики домашнього приладу. Щоб не зіпсувати його, використовуючи за недопустимих значень термометра. Як правило:

  • звичайні неінверторні кондиціонери можуть обігрівати, коли за вікном нульова температура або максимум 5 градусів морозу;
  • інверторні прилади розраховані, в основному, на роботу до 10-15 градусів морозу;
  • найбільш потужні моделі працюватимуть при мінус 20-30°С.

Чому важливо подбати про альтернативні способи обігріву

Цьогорічна зима буде дуже нелегкою. Враховуючи дорогий і дефіцитний газ,знищену ворогом інфраструктуру та тепломережі, опалювання будинків може опинитися під загрозою. На сьогодні уряд заявляє, що готовність до опалювального сезону – більше 80%. Закуплена достатня кількість газу й вугілля, відремонтовані тепломережі. Зима має пройти нормально, хоча від форс-мажорних ситуацій не застрахований ніхто.

Уряд повідомляв, що буде забезпечено всього 16-18 градусів тепла в домівках українців. Це доволі низькі показники. Краще мати альтернативний спосіб обігріву житла, щоб не замерзнути. 

Найнадійніший варіант – опалення за допомогою твердого палива, якого в Україні достатньо, хоча ціни на дрова суттєво зросли. Але в багатоквартирних будинках реалізувати це неможливо. Логічно подбати про використання інших видів індивідуального обігріву: електричні конвектори, кондиціонери, масляні обігрівачі, тепла підлога тощо. 

Ворог намагається позбавити нас і електропостачання. Але експерти заявляють, що Україна має великий запас міцності в електроенергетиці, тому електричні засоби обігріву будуть надійною альтернативою центральному опаленню. 

Переваги та недоліки використання кондиціонера для обігріву

Переваги обігріву кондиціонером:

  1. Може підтримувати задану температуру в кімнаті постійно.
  2. Можна нагріти приміщення до будь-якої бажаної температури. 
  3. Не потрібно чекати початку опалювального сезону в жовтні, можна грітися в будь-який час, коли холодно.
  4. Споживає менше електроенергії в порівнянні зі звичайними електричними обігрівачами.
  5. Обігріває кімнату рівномірно, тепло надходить у кожний куточок.

Недоліки обігрівання кондиціонером пов’язані з його функціональними можливостями. Якщо вмикати прилад в морози, на які він не розрахований, то швидко вийде з ладу компресор. Також за дуже низьких температур використовується більше енергії. Як бачите, кондиціонер може стати у нагоді та підстрахувати у цей тяжкий опалювальний сезон. 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...