Мед Атлант

Принципи вибору обігрівачів для однокімнатних квартир

На українців чекає дуже складна зима, що пов’язано з російською військовою агресією, та ризиком завдання ударів по цивільній інфраструктурі. В Європі та Україні серйозні проблеми з кількістю газу, якого може не вистачити для опалення будинків та квартир. Саме тому, вже зараз потрібно купити обігрівач, що допоможе підтримати комфортну температуру в середині приміщення.

Як обрати обігрівач для однокімнатної квартири?


Головним параметром при виборі обігрівачів для квартири, є її площа. Чим більше квартира, тим більшу потужність повинен мати обігрівач. Краще не купувати пристрої, які працюють по типу тепловентилятора. Вони висушують повітря, спалюють кисень, тому через деякий час у приміщенні стає важко дихати, доводиться відкривати вікна та провітрювати, що знову знижує температуру у квартирі.

Оптимальний варіант для однокімнатної квартири або студії – це придбання керамічних обігрівачів. Вони працюють по принципу конвекції, поєднуючи одразу декілька технологій. В середині такого обігрівача стоїть нагрівальний елемент, який поміщений у металеву трубку. Він віддає своє тепло керамічній поверхні, яка довго його утримує та віддає в навколишнє середовище. Керамічні обігрівачі доповнюють інфрачервоними нагрівальними елементами, які здійснюють підвищення температури навколишнього середовища та конкретних предметів. Вдається обігріти не лише повітря, а й меблі, якщо направити обігрівач на ліжко.

Тонкощі обігріву квартир на першому поверсі

Великий недолік керамічних обігрівачів – їх вартість. Якщо маєте бажання заощадити кошти, віддавайте перевагу масляним обігрівачам. Всередині такої конструкції циркулює не вода, а мастило, що довше утримує тепло.

Як обігріти квартиру на першому поверсі:

  • Для людей, які мешкають на першому поверсі, величезна проблема – це вхідні двері. Бо саме через них виходить основна кількість теплого повітря та заходять холодні повітряні маси. Не дивлячись на роботу обігрівачів, у приміщенні все одно прохолодно.
  • Для таких випадків створені теплові завіси, які встановлюються над дверима. Таким чином, сильний потік теплого повітря не дозволяє холодним повітряним масам проникати всередину приміщення.
  • Також це чудове рішення для офісних приміщень та приватних будинків.

Наразі є спеціальні моделі, які можуть виконувати роль повноцінного опалювального приладу та забезпечувати обігрів приміщення без використання централізованого опалення. Всередині таких пристроїв міститься нагрівальний кабель, який працює за принципом теплої підлоги. Проте цей кабель вмонтований всередині обігрівача.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...