Мед Атлант

У Франківську оновлюється ще один двір

У Івано-Франківську триває ремонт двору на вулиці Бельведерська 4,6,8, що позаду фортифікаційної споруди «Бастіон».

Тут буде оновлений двір, вимощений бруківкою з проїздом тільки для мешканців, які тут живуть, а також планують облаштувати сквер.

Маємо забрукувати порядка 1600 квадратних метрів бруківкою. Тут було асфальтобетонне покриття, але з дуже великими вибоїнами. Маємо тут вкласти бруківку, також облаштувати лавки та урни, – розповідає підрядник Костянтин Синяков.

Ремонт цього двору розпочали минулого тижня. Завершити планують до 21 листопада. У планах не лише зробити дорогу, а й облаштувати зелену зону для відпочинку.

Основний акцент зробиться на проїзд, на пішохідні доріжки. Також при заїзді, на трикутнику з вулиці Бельведерської ми облаштуємо сквер. Це дуже актуальне питання, бо багато мешканців зверталися через проблеми з паркуванням, оскільки там постійно багато машин і не можна було ні пройти, ні з дитячими візочками проїхати. Тому прийняли рішення зробити невеличкий скверик. Будуть лавочки, зелена зона, – запевняє перший заступник директора департаменту благоустрою Ігор Сенчук.

Це не єдиний дворик в Івано-Франківську, де цього року відновили ремонтні роботи. І хоча більшість робіт виконують у спальних районах міста, вирішили акцентувати увагу і в середмісті.

Дуже хочеться, щоби в цій частині був порядок. Далі будемо йти по вулиці Бельведерській. Але дуже важливо, щоби центр міста був презентабельним. Люди для нас є на першому місці, тому в основному ремонти проводили раніше в спальних районах, але середмістя також потребує ремонту та оновлення. Центральна частина міста має виглядати гарно, красиво і нам за неї має бути не соромно, – каже депутат міської ради Ярослав Дубас.

Як проходять ремонтні роботи особисто проінспектував міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків. Каже, ця ділянка середмістя у самісінькому серці Івано-Франківська давно потребувала ремонту та облаштування. Адже через цей дворик гості обласного центру дістаються до туристичних точок нашого міста.

Це історична частина, тут Бастіон поруч. Хочемо зробити прохід, скверик невеликий, і хочемо упорядкувати цю територію. Загалом зараз ми проводимо ремонти у більш як 20-ти таких дворах. Це або доробляються роботи, які почалися ще минулого року, або робимо геть такі вже погані ділянки, як отут, – резюмує голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...