Мед Атлант

4-річному франківцю пересадили нирку: донором став тато. ФОТО

4-річному хлопчику з Івано-Франківщини пересадили нирку. Донором для хлопчика став тато.

Про це повідомляє Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр.

Маленькому Миколці у 2019 році діагностували хронічний гломерулонефрит. На лікування у #ЗУСДМЦ малюка доправили каретою швидкої допомоги з важкою нирковою недостатністю. У реанімаційному відділенні лікарні медики стабілізували стан хлопчика.

Миколка понад 1,5 року отримував лікування перитонеальним діалізом під спостереженням наших лікарів, – повідомляють у центрі.

До операції маленького пацієнта готували кілька місяців: він отримував медикаментозний супровід для корекції ускладнень хронічної хвороби нирок та сеанси плазмаферезу.

Хірурги, які оперували хлопчика, кажуть, що трансплантація у Миколки мала свої хірургічні особливості через вік та вагу реципієнта і донора.
Пересадка дорослого органа маленькій дитині завжди ускладнена, адже маємо справу з дрібними дитячими судинами, і тому анастомози тут «ювелірні», – розповіли медики.

Завдяки фаховості команді лікарів Центру та їхніх колег із Львівської обласної клінічної лікарні трансплантація минула успішно: син і тато почуваються добре, і уже мріють про подорожі, на які досі не могли наважитись через хворобу.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...